Een betonnen vloer mag best gezien worden

Denk je aan een betonvloer dan denk je vaak aan een vloer voor een bedrijfshal of schuur/garage en vaak ook nog voorzien van een kleurcoating. Logisch – geen poespas en weinig onderhoud, ontstaat ergens slijtage of beschadiging? Die kan zo gerepareerd worden. Maar waar je niet aan denkt is dat juist door de kleurcoating altijd naar een onderhoudsbeurt of een reparatie kleurverschil zal ontstaan in de coating. Geen fraai gezicht en dan toch maar weer de hele vloer opnieuw schuren en coaten. Zeker een optie maar een prijzige optie en vergeet de droogtijd van de coating niet. Reken dan minstens op 2 a 3 dagen extra geen gebruik maken van de vloer.

Betere optie? Denk aan geslepen en /of gepolijste betonvloer. Alle voordelen en gemakken zoals bij en betonvloer met kleurcoating maar direct glans effect en geen droogtijd. Nieuwe maar ook zeker oud bestaande betonvloer veranderd in paar stappen in en glanzend, onderhoudsvriendelijk maar ook milieuvriendelijk en duurzaam betonvloer.

Dus waarom alleen maar voor een bedrijfshal of schuur? Heb je, of ga je, beton storten in je nieuwe woonkamer of buitenterras? Wij laten jou graag zien wat de mogelijkheden zijn als gaat om de steeds ruimere kleuren en tinten keuze maar ook in het glansniveau en de structuur van de vloer.

Benieuwd hoe wij dit voor elkaar krijgen? Lees dan verder.

Beton als zichtvloer

Een betonvloer kan op verschillende manieren bewerkt worden maar dit zijn in grote lijnen werkzaamheden die door Flooriscleaning uitgevoerd worden waarbij het slijpen en polijsten volgens het Husqvarna Superfloor concept als de meest duurzame manier wordt gezien. Onze professionele schuurmachines van het bekende merk Husqvarna (vroeger HTC Floorsystems) worden uitgerust met diverse diamantschijven en zorgen ervoor dat uw vloer telkens weer naar het gewenste eindresultaat bewerkt kan worden.

Beton

Husqvarna Superfloor® Platinum Platinum is het concept dat de beste glans geeft. Dit concept raden wij normaal gesproken onze klanten aan. De vloer wordt in meer stappen geschuurd dan de andere concepten. Dit geeft de vloer een onovertroffen sterkte. Het gladde oppervlak zorgt er bovendien voor dat bandensporen en andere verontreinigingen niet vast blijven zitten en dat licht optimaal wordt gereflecteerd.

Husqvarna Superfloor® Gold Bij Gold wordt het beton minder diep geschuurd dan bij bijv. Platinum. Dat betekent dat minder ballast aan de oppervlakte komt. Bij Gold wordt de vloer, net als de andere concepten, gepolijst met Husqvarna Twister™ en de glans is vrijwel net zo hoog als bij Platinum. Ook met dit concept krijgt u een vloer die bestand is tegen bijv. bandensporen. Husqvarna Superfloor® Gold is het meest geschikt voor reeds vlakke betonnen vloeren.

Husqvarna Superfloor® Silver Het concept Silver is een variant van Platinum. Hierbij wordt de betonnen vloer net zo diep geschuurd als in Platinum, maar niet gepolijst. De ballast wordt geëxponeerd zoals in Platinum. Silver is een concept dat zich uitstekend leent voor vloeren met een matte uitstraling.

Husqvarna Superfloor® Satin Satin is het concept dat bestaat uit het kleinste aantal schuur- en polijststappen. Hierbij komt het constructiebeton niet bloot te liggen. De toplaag wordt gepolijst, maar niet weggeslepen. Het proces versterkt echter de toplaag en creëert een glanzend oppervlak.

Meer informatie over de Husqvarna SuperFloor

Husqvarna Superfloor

Schuren en polijsten van beton

Met behulp van professionele machines en diamantsegmenten van Husqvarna schuren en polijsten wij uw betonvloer. De Husqvarna schuur- en polijstmachines zijn wereldwijd bekend en staan garant voor kwaliteit. Onze machines kunnen alles aan, waaronder betonvloeren. Hieronder een aantal voorbeelden van werkzaamheden die wij deskundig voor u kunnen uitvoeren ter verfraaiing en/of verduurzaming van uw vloer:

  • Verregende betonvloer schuren en polijsten;
  • Lijmresten verwijderen van een betonvloer;
  • Opnieuw hechting toepassen zoals nieuwe epoxy of speciale coatings;
  • Het verwijderen van loslatende of verouderde coatings op beton;
  • Bij grof afgewerkte vloeren een betonvloer schuren en polijsten.

Toepassingen

Naast de industrie zien we ook in een woningen steeds meer beton als afwerking, net zoals iedere andere vloer heeft ook beton onderhoud nodig. Wij maken gebruik van professionele apparatuur om uw betonnen vloer vakkundig onderhanden te nemen. Naast schuren en polijsten van beton kunnen wij uw vloer impregneren om deze beter te beschermen tegen vlekken en vuil.

INFORMEER NAAR SCHUREN/POLIJSTEN VAN EEN BETONVLOER

Wij schuren, slijpen en polijsten betonvloeren, bij zowel bedrijfsgebouwen en magazijnen maar ook particulieren, VVE's (Vereniging Voor Eigenaren) en winkels.

Naast schuren, slijpen en polijsten van beton kunt u bij FloorisCleaning terecht voor:

Toepassingen

Waarom een betonvloer schuren?

Er zijn meerdere redenen waarom beton schuren nuttig kan zijn of zelfs noodzakelijk:

Verwijderen van vlekken en/of doffe plekken - dit is nodig voor het onderhoud van bestaande betonvloeren die gepolijst zijn. Door de vloer weer op te poetsen zal de glans van de vloer hersteld worden. Komt de vlek in de bovenste laag van de vloer dan kunnen we de toplaag opschuren en de vlek volledig verwijderen.

Verwijderen van lijmresten - na het verwijderen van oude vloerbedekkingen zoals vinyl of linoleum blijven er altijd lijmresten zitten die verwijderd moeten worden voordat de nieuwe vloer gelegd kan worden.

Wegwerken van oneffenheden - een betonvloer is nooit 100% vlak. De laatste oneffenheden kunnen altijd weggeschuurd worden.

Aanbrengen van een nieuwe beschermlaag of coating – vaak wordt de betonvloer eerst gereinigd en/of geschuurd voordat de beschermlagen aangebracht kunnen worden. Goede ruwheid van de vloer zorgt ervoor dat de coating beter blijft hechten en dankzij steeds ruimere kleurkeuze kan de vloer zelfs een gewenste kleur krijgen.

Opschuren van verregende vloer - begon het tijdens de afwerkingsfase van de betonvloer te regenen, dan kan de vloer niet mooi gevlinderd worden en zullen er kleine putjes in komen. Dankzij stofvrij diamantschuren kan dit probleem zo verholpen worden en zal de vloer weer glad worden

Betonvloer schuren